Dobozka aranytörésekkel

Bejegyezve itt: Barkácstippek | 0

Végre elkészítettem azt a szív alakú dobozkát, amelyben a pénztárgéphez tartozó apróságokat tartom a HH Shop-ban.

Most nagyon divatos, hogy a bútorokat úgy festjük meg, hogy arany, ezüst vagy egyéb más színű metál “töréseket”, mintákat teszünk bele. Ebből kiindulva, úgy döntöttem, hogy ez a dobozka is ilyen külsőt fog kapni.

 

Az alábbi leírással és képekkel megmutatom Nektek, hogyan tudtok Ti is ilyen bútorokat, tárgyakat alkotni. Természetesen az ehhez szükséges összes anyagot megtaláljátok a HH Shop-ban, ill. a webáruházban.

 

1. Először is a natur fa dobozkát lefestettem HH fekete gyöngy színű krétafestékkel.

2. Miután megszáradt a festék, lézersugaras nyomtatóval kinyomtattam függőlegesen megtükrözve a HH festék logót.

3. A logót transzfer folyadék segítségével felvittem a felületre, majd az így kapott mintát szabad kézzel 3D ragasztóval átrajzoltam.

 

4. Ez után türelmesen vártam, amíg a ragasztó átlátszóra szárad… Ez legalább két órát vett igénybe, ott száradt lassabban, ahol vastagabban vittem fel a ragasztót.

5. Amikor átlátszó lett, arccal felfelé rásimítottam, óvatosan rádörzsöltem az aranyszínű dekorfóliát, és így kaptam meg arany színben és kiemelkedő formában, vagyis 3D-ben a HH logót a dobozka tetejére. 🙂

 

 

6. Majd fogtam a füstfólia ragasztót és egy kis ecset segítségével felfestettem azokra a helyekre, ahová a „töréseket” szerettem volna tenni. Itt is megvártam amíg átlátszóra szárad a ragasztó, majd óvatosan fogtam az arany füstfólia lapokat és kézzel rátettem, majd egy száraz ecset segítségével elsimítottam a ragasztós felületeken. A füstfólia lapok pontosan úgy maradtak meg a felületen, ahogy felvittem ecsettel a ragasztót.

 

 

 

7. Végül az egészet HH Selyemfényű bútorlakkal lelakkoztam.

Gyertek el Ti is a HH Shop-ba, ahol élőben is meg tudjátok nézni egyebek mellett ezt a kis dobozkát is, illetve meg tudjátok vásárolni az elkészítéséhez szükséges anyagokat.

Próbáljátok ki Ti is ezt a technikát!

HH Shop: 1015 Budapest, Mária tér 3.

Horváth Kriszti

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .