Ha még sosem festettél bútort és bizonytalan vagy, akkor érdemes elolvasni az alábbiakat.

Igazából bármilyen bútor átfesthető. A HH Vintage krétafesték mindenféle alapozás nélkül, csupán alapos zsírtalanítás és portalanítás után felvihető a felületre.

Nyilván a felületi sérüléseket a festék sem fogja elfedni, így azokat még a festés előtt javítani szükséges. Sérüléstől függően ennek többféle módja létezik (tapaszolás, csiszolás, furnér eltávolítása stb.). Bútorfestő workshopunknak része ennek ismertetése is. Viszont fel szeretnénk hívni figyelmedet, hogy nem asztalosokat képezünk, csupán a hobbi bútorfestés keretein belül tartjuk bútorfestő tanfolyamainkat.

Kezdőként és haladóként is érdemes részt venni bútorfestő tanfolyamainkon, mert itt magabiztos tudást szerezhetsz a bútorfestés és díszítés mikéntjeiről. A bútorfestő és egyéb tanfolyamainkról itt találsz bővebb információt.
Ha még sosem festettél bútort, akkor javasoljuk, hogy olyan bútorral kezdj, aminél a zsírtalanításon és a portörlésen kívül egyéb teendőd nincsen.

Tehát, ha felületileg és szerkezetileg is rendben van a bútor, akkor jöhet a festés.
Ha nem tudod eldönteni, hogy melyik szín, minta, stílus állna jól a lefestendő bútornak, akkor inspirálódj az interneten, vagy honlapunkon a vásárlóink által küldött képekből. Ezeket a blog menüpontban található bejegyzésekben láthatod.

Fontos, hogy ha még nem próbáltad ki a HH termékeket, akkor az első festés alkalmával ne rögtön a lefestendő bútornak állj neki. Első körben meg kell ismerni, meg kell tapasztalni a festék működését, így javasolt egy belső polcon, vagy egyéb “deszkán” kipróbálni a termékeket egészen a befejező (waxolás vagy lakkozás) lépésekig! Csak akkor kezdj neki a bútor lefestésének “élesben”, ha a próbán eljutottál ahhoz verzióhoz, amilyet szeretnél végeredményképpen a bútoron látni.

A festés mikéntjéről részletes információt találsz a felhasználási útmutató oldalon.

Sikeres bútorfestést kívánunk!