Kik vagyunk?

Horváth Krisztina (Hobbi Bútorfestő, HH festék tulajdonos)

Az egész egy csúnya színű, laminált konyhabútorral kezdődött, amit sajnáltam volna kidobni… Végül nem is dobtam ki, hanem hosszas kutakodás, kérdezősködés, keresgélés után pár hónap múlva már a saját krétafestékünkkel festettem át…

Eredetileg közgazdász vagyok, két kisgyermek édesanyja. Gyermekeim és a HH Festék születése előtt multinacionális cégek marketing területén dolgoztam.

Szeretek alkotni és utálok pazarolni, ezért jó érzéssel tölt el, ha valamit, amit sokan már kidobnának a kukába, újjávarázsolok, újraélesztek, újrahasznosítok. Nagyon büszke vagyok rá, hogy egy olyan vállalkozást hoztam létre, amely ehhez nagyban hozzájárul.

A HH Festék egy 100%-osan magyar vállalkozás, az összes HH termék magyarországi gyártású.

A vállalkozást 2015-ben kezdtem. Festékgyárakkal illetve több vegyésszel együtt dolgozva terméktesztek és vásárlói visszajelzések alapján folyamatosan fejlesztettünk, változtattunk a receptúrákon, mire végre eljutottunk lehető legjobb végkifejletekhez. Persze sosincs vége, hiszen mindig előjövünk újabb és újabb termékekkel, amelyeket a vásárlóink igényei szerint fejlesztünk, alakítunk.

Jelenleg 49 féle színű, kiváló minőségű, és ILLATOS krétafesték, háromféle viasz, kétféle vizes bázisú bútorlakk és tanninblokkoló alapozó segítenek vásárlóinknak megújítani és helyreállítani a bútoraikat.

A HH ecsetek és hengerek kiválasztásánál is fő szempont volt a kiváló minőség mellett, hogy a termékek Magyarországon készüljenek.

2019 áprilisában a saját budapesti üzlet megnyitásával új távlatokat nyitottunk (1011 Budapest, Mária tér 3.).

A Batthyány tér közelében található két szintes üzlet alsó részén a bolt található, a felső szinten pedig az alkotóműhely, amely helyet biztosít a bútorfestő és díszítő workshopok-nak.

Innentől kezdve mind a webáruházban, mind az üzletben a saját márkás HH-s termékeken kívül igyekszünk minden olyan egyéb anyagokat és eszközöket is kínálni, amellyel a hobbi bútorfestés minden igénye kielégíthető.

A budapesti HH festék Shop-ban a bútorfestő és díszítő workshopokat a HH Festék hivatalos bútorfestés oktatója, Vojnovics-Kun Lia tartja és szervezi. Lia profi bútorfestő, számos bútorfelújításon van túl és már több tucat sikeres kis- és nagylétszámú bútorfestő workshopot tartott.

Az új vásárlói igények feltárásában, a termékek fejlesztésében, tesztelésében Lia mellett nagy segítségemre vannak a HH festék profi bútorfestés oktatói, akik közül néhányan viszonteladók is:

Zsuzsi Békés megyében, Kata Vas megyében és Helga Sopronban.

A vásárlókat és érdeklődőket ők is nagyon szívesen és rendszeresen ellátják tanácsokkal, segítséggel, valamint megbízásra bútorfestést is vállalnak.

Mint a gyermekeink szép jövőjéért tenni akaró felelősségteljes anyukák, mind a négyen elkötelezett hívei vagyunk a környezetvédelemnek. Ebbe a szemléletbe pontosan beleilleszkedik a bútorfestés, és ezáltal vállalkozásaink is.

Mind a négyen nagyon kedveljük lelkes vásárlóinkat és a bútorfestő tanfolyamokon résztvevőket, óriási örömmel és büszkeséggel tölt el bennünket, amikor elküldik nekünk azokat a csodálatos bútor alkotásokat, amiket a HH termékek és a bútorfestő workshopokon megszerezett tudás segítségével festettek. Ezek közül néhány megtalálható honlapunkon a blogbejegyzésekben. .

Ha szeretnél még több átfestett bútort, inspirációt, szépséget látni, értesülni az aktuális híreinkről, akcióinkról, csatlakozz zárt facebook csoportunkhoz (HH-val festek), illetve kedveld, kövesd facebook oldalunkat!

Lia, Zsuzsi, Kata és Helga vállalnak bútorfestést megrendelésre is, az ő bemutatkozásaikat az alábbiakban olvashatjátok.

Kriszti

 

Vojnovics-Kun Lívia (Bútorfestő és bútorfestés oktató, tréner) – BUDAPEST

Mottóm: Fenntartható, jótékony, kreatív? – Jöhet!

Az “Élethosszig tartó tanulás” és az emberekkel való kapcsolódás öröme tesz engem érdeklődővé és felfedezővé. Tanítóként, pszichológusként és mediátorként főként gyerekotthonban élő gyerekek személyiségfejlesztésében és támogatásában, valamint vállalati csapatépítő tréningek szervezésében dolgozom 15 éve.

A karitatív munkámban és az életemben mindig jelen van a kreatívitás és az alkotás. Nem telik el napom bútorfestés, bútorválogatás, festéselőkészítés, vagy ezekről való álmodozás nélkül.

Így született meg a Vintimage, ami egy karitatív csapatépítés: kidobásra váró, régi bútorokat újítunk fel vállalati csapatépítő tréningeken, majd elárverezzük őket és a befolyt összegből támogatjuk a rászoruló gyerekeket.

A programjaimhoz egy ideig magam kevertem és sokáig kerestem a Magyarországon fellelhető krétafestékeket, majd rátaláltam Krisztire és a HH-ra. Azóta nincs Vintimage program HH festékek nélkül.

Számomra a Flow: Egy régi bútort új köntösbe öltöztetni, és elővarázsolni a benne rejlő szépséget, személyiséget. Mindezt oktatni egy bútorfestő tanfolyamon? Beteljesült álom. 🙂 És hogy ezt a kettőt a HH shopban tehetem? Leírhatatlanul jó érzés.

Szeretettel várlak Benneteket szórakoztató-kikapcsoló bútorfestő tanfolyamaimon a HH shopban.

Lia

 

Varga Zsuzsi (Bútorfestő és bútorfestés oktató) – BÉKÉS MEGYE

Végzettségemet tekintve vendéglátós vagyok, Békéscsabán élek 2,5 éves kisfiammal és apukájával.
A bútorfestéssel 2015. novemberében kötöttem életre szóló kapcsolatot, amikor is 1,5 szobás bérházi lakásunkból 3,5 szobás családi házba költöztünk .

Az új kertes házunkban a korábbi tulajdonos sok régi bútort hagyott. Mivel a felújítás költségeit nem szerettük volna új bútorok vásárlásával növelni, viszont mindenképpen szerettem volna a régi politúrozott szekrényeket, komódokat új színben látni, ezért elkezdtem kísérletezni a bútorfestéssel.

Az 5. hónapban járó várandós anyukaként mindenképp szem előtt kellett tartanom az egészségünket is. Így találtam rá a veszélyes anyagoktól mentes HH Festék termékeire.

Már ekkor éreztem, hogy ez lesz a hobbim, mára viszont szenvedélyemmé vált a bútorfestés. A saját bútoraink átfestése után családtagjaiknak, ismerőseinknek is vállaltam kisebb munkákat, majd 2017. év tavaszán felkerestem Krisztit, egy sikeres együttműködés reményében. 2017. nyarán már tartottam kis létszámú tanfolyamokat, ahol a díszítő technikákat mutattam meg az érdeklődőknek kis üvegeken, dobozokon.

A sok gyakorlás, tapasztalatszerzés, buktató után mára eljutottam odáig, hogy HH kezdő és haladó bútorfestő- és díszítő tanfolyamokat szervezek és tartok otthoni kis műhelyemben, Békéscsabán. Szeretném minél több kreatív embernek átadni azt a tudást, amit a saját bútoraim “bőrén” kikísérleteztem ki. Hiszem, hogy a HH bútorfestés tanfolyamunkon olyan tudást adunk át, amivel a résztvevők már minden gond nélkül nekiláthatnak az otthonuk kiszínezésének. Természetesen a tanfolyam után sem engedjük el a kezüket, ha bármi kérdésük van, állunk rendelkezésükre.

Ezen felül vállalok bútorfestést megrendelésre is, kifejezetten szeretem a különféle bútorok adta kihívásokat. Fő vonalam a vintage stílus, szeretem a régies, koptatott, antikolt bútorokat.

Nagyon jó érzéssel tölt el, amikor látom a megrendelő arcán az örömöt, mikor megpillantja az általam újjávarázsolt bútordarabját.

Zsuzsi

 

Glavanovics-Bodnár Kata (bútorfestő, bútorfestés oktató) – VAS MEGYE

Amióta ceruzát tudtam fogni a kezembe, rajzolok és festek. A gyerekkori képeim között is több olyan van, amin éppen rajzolok a suliból hazaérve. A babáim arcát mindig újrarajzoltam filccel. 🙂 A tankönyveimet is díszítettem különféle geometrikus mintákkal és virágokkal. Aztán fejembe vettem, hogy nagymamám régi székeit festem le.

A középiskola kezdetén a kreatív vonal háttérbe szorult, majd közgazdász szakon végeztem a főiskolát. Ez idő alatt is alkottam azért néha-néha. Kipróbáltam minden kreatív hobbit. Még az esküvői nyakláncomat is én készítettem, mert akkor épp a gyöngyfűzés iránt éreztem rajongást. Kötöttem, horgoltam, hímeztem mindig valamit.

Aztán egy multinál kötöttem ki irodai munkán, de éreztem, hogy nagyon nem ez az én utam. A végső lökést nekem is a családi ház vásárlása hozta meg. A megörökölt bútorokat festettem, díszítettem a saját ízlésünkre.

Aztán barátok, ismerősök kértek meg, hogy fessem újra a bútoraikat. Abszolút beleszerettem az újrahasznosítás lehetőségébe. Jó érzés, hogy a mai kornak, és saját elképzelésünknek megfelelően újrafestett, átalakított bútorokkal hozhatjuk be az otthonunkba a múlt emlékeit és hangulatát. Így jött létre a Katkaringó nevű bútorfestő vállalkozásom. Imádom a díszítőfestést, előnyben részesítem a kézzel készült mintákat a bútoraimon.

Év elején kerestem meg Krisztit, hogy szeretnék a HH festék hivatalos oktatói közé kerülni. Sok festéket használtam, mielőtt rátaláltam a HH-ra, de abszolút meggyőzött! Nekünk, nőknek mindig fontos a személy is a termék mögött (biztos a férfiaknak is, de az ő nevükben nem tudok nyilatkozni). Amikor először beszéltem Krisztivel biztosan éreztem, hogy ebben a csapatban hazataláltam. Olyan alapvető bizalmat kaptam Tőle, ami nem megszokott manapság. Hiszem, hogy a HH festék lányaival támogatni tudjuk egymást teljes vállszélességgel a közös cél érdekében. Kell ennél több?

Várok Mindenkit szeretettel bútorfestő és alkotó foglalkozásaimon Szombathely közelében!

Szeretettel, Kata