A vállalkozásról…

A HH Festék egy 100%-osan magyar vállalkozás, összes termékünket Magyarországon gyártatjuk, és erre nagyon büszkék vagyunk. 2015-ben kezdtük, és hosszú, viszontagságokkal teli út vezetett idáig, amíg jelenlegi formájában megalkottuk termékeinket, krétafestékünket. Egyik magyarországi festékgyárral együtt dolgozva terméktesztek, és vásárlói visszajelzések alapján folyamatosan fejlesztettünk, változtattunk a receptúrán, mire végre eljutottunk a mostani, a lehető legjobb végkifejlethez.

Jelenleg 43 féle színű kiváló minőségű krétafesték, háromféle viasz és vizes bázisú bútorlakkok segítenek vásárlóinknak megújítani és helyreállítani a bútoraikat. Termékeink által vevőink egyedi megjelenést biztosíthatnak használt bútoraiknak. A környezetvédelem jegyében érdeklődőinket arra buzdítjuk, hogy használt, kopott, régi bútoraikat ne dobják ki, hanem újítsák fel, varázsolják újjá. Erre jócskán találnak jó példát honlapunkon.

Függetlenül attól, hogy vásárlónk tapasztalt bútorfestő vagy kezdő, gyorsan bele fog szeretni termékeinkbe, mert azokkal egyszerű és szórakoztató dolgozni.

Kik vagyunk?

Nagyon röviden fogalmazva, három elszánt anyuka, aki imád alkotni…

Kicsit hosszabban…

Az egész egy csúnya színű, laminált konyhabútorral kezdődött, amit sajnáltam volna kidobni… Végül nem is dobtam ki, hanem hosszas kutakodás, kérdezősködés, keresgélés után pár hónap múlva már a saját krétafestékünkkel festettem át…

Eredetileg közgazdász vagyok, két kisgyermek édesanyja. Gyermekeim és a HH Festék születése előtt multinacionális cégek marketing területén dolgoztam.

Szeretek alkotni és utálok pazarolni, ezért jó érzéssel tölt el, ha valamit, amit sokan már kidobnának a kukába, újjávarázsolok, újraélesztek, újrahasznosítok. Nagyon büszke vagyok rá, hogy egy olyan vállalkozást hoztam létre, amely ehhez nagyban hozzájárul.

A HH Festék vállalkozás vezetése rengeteg kihívással és munkával jár, amit egyedül, háztartás és két kisgyermek mellett szinte lehetetlen ellátni. Ezért nagy örömömre segítséget találtam két remek társ személyében, akik szintén alkotni nagyon szerető anyuka(sors)társak; Viki és Zsuzsi, ők saját vállalkozásaik keretében csatlakoztak hozzám.

Alkotó szenvedélyüknek köszönhetően a bútorfestés és díszítés különböző fogásainak rejtelmeibe is elmélyültek olyan szinten, hogy tudásukat mára már bútorfestő workshopok keretében adják át a résztvevőknek.

Mint a gyermekeink szép jövőjéért tenni akaró felelősségteljes anyukák, mind a hárman elkötelezett hívei vagyunk a környezetvédelemnek. Ebbe a szemléletbe pontosan beleilleszkedik a bútorfestés, és ezáltal vállalkozásunk is.

Feladatainkat tekintve a HH festék termékek forgalmazása, disztribúciója, marketingje, a termékfejlesztés, viszonteladói és vásárlói kapcsolattartás ügyben én, Kriszti vagyok az illetékes.

A HH bútorfestő tanfolyamokat Budapest és körzetében Viki, Békéscsaba és körzetében Zsuzsi szervezi és tartja.

Igazából nem lehet teljesen szétválasztani a feladatokat, folyamatosan egyeztetünk, összedolgozunk. Az oktatások mellett ők is folyamatosan besegítenek nekem az új termékek fejlesztésébe, tesztelésébe, ötletelésbe, a HH termékeket és tanfolyamokat közösen promótáljuk és a vásárlókat ők is nagyon szívesen és rendszeresen ellátják tanácsokkal, segítséggel.

Sok minden mellett még közös bennünk, hogy nagyon kedveljük lelkes vásárlóinkat, és a bútorfestő tanfolyamokon résztvevőket, óriási örömmel és büszkeséggel tölt el bennünket, amikor elküldik nekünk azokat a csodálatos bútor alkotásokat, amiket termékeink és a bútorfestő workshopokon megszerezett tudás segítségével festettek. Ezek közül néhányat megtalálható honlapunkon a blogbejegyzésekben, valamint, ha szeretnél még több átfestett bútort, inspirációt, szépséget látni, értesülni az aktuális híreinkről, akcióinkról, csatlakozz zárt facebook csoportunkhoz (HH-val festek), illetve kedveld, kövesd facebook oldalunkat!

Viki és Zsuzsi vállalnak bútorfestést megrendelésre is, az ő bemutatkozásaikat az alábbiakban olvashatjátok.

Kriszti

 

Hegedűs Viki (Bútorfestő és bútorfestés oktató, mozaik művész)

Mottóm: „Megálmodni és megvalósítani!”

Emlékszem, gyermekkorom óta mindig ügyködtem valamin. Gobelineztem, varrtam, kötöttem, ékszereket készítettem, majd fadobozokat festettem dekupázsoztam. Mindig szerettem az üvegsejtelmes csillogását, ahogy bejárja a fény. Kisiskolás koromban, mit sem tudva még a mozaikokról, kalapáccsal széttört zöld és a barna sörösüvegekből készítettem első mozaik képemet, ami egy fát ábrázolt.

8 évvel ezelőtt kezdtem komolyan mozaikozni és azóta rengeteg különbféle dísztárgyat és asztalt készítettem. A fortélyokat autodidakta módon tanultam meg, illetve síküveg tanfolyamon sajátítottam el az üvegvágás tudományát.

A bútorfestés pár éve lépett az életembe Kriszti jóvoltából, aki ismerve művészi hajlamaimat, lassan 1 éve kért fel a közös munkára. Így lett másik nagy szerelmem a bútorfestés. Régi vágyam volt, hogy tudásomat és tapasztalataimat másokkal is megosszam, ezért boldogan belevágtam és kidolgoztuk a bútor- és krétafestő illetve mozaik tanfolyamok tematikáját, melyeket mára cégem, a Plantago Design, a HH festék hivatalos oktatója szervez és oktat.

Hiszem és tudom azt, hogy mindenkiben ott él az alkotó, játszó gyermek. Kiben erősen, kiben kevésbé, de mindannyian szeretnénk valahogy kifejezni magunkat. A célom az, hogy felszínre hozzam a másikban a benne rejlő kreativitást és bátorítsam azokat, akik ezen művészet által szeretnék kifejezni érzéseiket és gondolataikat.

Szeretettel várlak Benneteket tanfolyamaimon, amelyeket Budapest és körzetében tartok.

Viki

Varga Zsuzsi (Bútorfestő és bútorfestés oktató)

Végzettségemet tekintve vendéglátós vagyok, Békéscsabán élek 2,5 éves kisfiammal és apukájával.
A bútorfestéssel 2015. novemberében kötöttem életre szóló kapcsolatot, amikor is 1,5 szobás bérházi lakásunkból 3,5 szobás családi házba költöztünk .

Az új kertes házunkban a korábbi tulajdonos sok régi bútort hagyott. Mivel a felújítás költségeit nem szerettük volna új bútorok vásárlásával növelni, viszont mindenképpen szerettem volna a régi politúrozott szekrényeket, komódokat új színben látni, ezért elkezdtem kísérletezni a bútorfestéssel.

Az 5. hónapban járó várandós anyukaként mindenképp szem előtt kellett tartanom az egészségünket is. Így találtam rá a veszélyes anyagoktól mentes HH Festék termékeire.

Már ekkor éreztem, hogy ez lesz a hobbim, mára viszont szenvedélyemmé vált a bútorfestés. A saját bútoraink átfestése után családtagjaiknak, ismerőseinknek is vállaltam kisebb munkákat, majd 2017. év tavaszán felkerestem Krisztit, egy sikeres együttműködés reményében. 2017. nyarán már tartottam kis létszámú tanfolyamokat, ahol a díszítő technikákat mutattam meg az érdeklődőknek kis üvegeken, dobozokon.

A sok gyakorlás, tapasztalatszerzés, buktató után mára eljutottam odáig, hogy HH kezdő és haladó bútorfestő- és díszítő tanfolyamokat szervezek és tartok otthoni kis műhelyemben, Békéscsabán. Szeretném minél több kreatív embernek átadni azt a tudást, amit a saját bútoraim “bőrén” kikísérleteztem ki. Hiszem, hogy a HH bútorfestés tanfolyamunkon olyan tudást adunk át, amivel a résztvevők már minden gond nélkül nekiláthatnak az otthonuk kiszínezésének. Természetesen a tanfolyam után sem engedjük el a kezüket, ha bármi kérdésük van, állunk rendelkezésükre.

Ezen felül vállalok bútorfestést megrendelésre is, kifejezetten szeretem a különféle bútorok adta kihívásokat. Fő vonalam a vintage stílus, szeretem a régies, koptatott, antikolt bútorokat.

Nagyon jó érzéssel tölt el, amikor látom a megrendelő arcán az örömöt, mikor megpillantja az általam újjávarázsolt bútordarabját.

Zsuzsi