Harzo T16 Speciális hídképző és alapozó
A Harzo T-16 egy vízbázisú hídképző alapozó. Feladata a különböző felületek alapozása és hídképzése, hogy növeljük a krétafesték tapadását a felületre, hogy bármilyen felületet le tudjunk festeni. Kiváló a takaró képessége így 1 rétegben elegendő felhordani. Alapszíne fehér, és nagyon erős takarási tulajdonságokkal rendelkezik, így sötét felületeket is jól takar. Felhordható ecsettel, hengerrel, festékszoróval egyaránt. Fontos, hogy az alapozni kívánt felület zsírtalanított , por és szennyeződés mentes legyen. Kiváló tapadási képessége miatt alkalmazható: műanyag, üveg, fém, fa, bútorlap, csempe és egyéb burkolatok, laminált anyagok, festett zománc, olajfesték és egyéb agresszív anyagokkal kezelt felületek alapozására. Száradási ideje megfelelő körülmények között kb. 1-2 óra. Kiadósság: 9-11 m2/L A HARZO-T16 nagyon jól takar, de fedőfestékkel (pl. krétafestékkel) mindenképpen át kell vonni. Ha kültéren használjuk, akkor a zárórétegnek is kültérinek kell lennie, mert csak az bírja a fokozott megterhelést. Színezni lehet, de nem érdemes, mert a fedőfesték színe határozza meg a kész felület színét. Emellett a színezőpaszták hígítják is az anyagot, ami semmiképpen sem szerencsés.
1.490 Ft3.490 Ft Tovább
HH Matt Bútorlakk
Vizes bázisú, matt, enyhe szagú, nyomás- és ütésálló bútorlakk. Gyorsan szárad, enyhe szagú, színtelen védőbevonatot képez pl. bútorokon, már festett beltéri felületeken. Használat előtt alaposan fel kell keverni. Felhordható ecsettel vagy hengerrel. Ne dolgozzunk vele + 8 C alatti hőmérsékleten. Vízzel higítható. Száradási idő kb. 1 óra. +20 C-nál és közepes páratartalom mellett, felhordott vastagságtól és felülettől függően kb. 12 óra elteltével átfesthető. Nem alkalmas padlóbevonatokhoz és konyhai munkalapokon. 1l kb. 10,5 nm egyszeri lakkozására elegendő. Származási hely: Magyarország.
1.450 Ft3.890 Ft Tovább
HH Selyemfényű Bútorlakk
Vizes bázisú, beltéri, selyemfényű, nyomás- és ütésálló bútorlakk. Gyorsan szárad, enyhe szagú, színtelen védőbevonatot képez pl. bútorokon, már festett beltéri felületeken. Használat előtt alaposan fel kell keverni. Felhordható ecsettel vagy hengerrel. Ne dolgozzunk vele + 8 C alatti hőmérsékleten. Vízzel higítható. Száradási idő kb. 1 óra. +20 C-nál és közepes páratartalom mellett, felhordott vastagságtól és felülettől függően kb. 12 óra elteltével átfesthető. Nem alkalmas padlóbevonatokhoz és konyhai munkalapokon. 1l kb. 10,5 nm egyszeri lakkozására elegendő. Származási hely: Magyarország.
1.450 Ft3.890 Ft Tovább
HH Záró-alapozó
A HH Záróalapozót a krétafesték felvitele előtt ajánlott használni a csersavtartalomban gazdag, vagy korábban pácolt (lazúrozott), vagy egyéb módon színezett felületeken. Használatával záró réteget képez, így elkerülhetők a tannin (csersav) illetve egyéb színezők átoldódása. Használatával hidat is képez, vagyis elősegíti a krétafesték jobb tapadását a felülethez. Alapozás előtt a felületeket nem szükséges megcsiszolni, csupán portalanítani, vagy zsírtalanítani. Használat előtt alaposan fel kell keverni, ecsettel vagy hengerrel vihető fel, egy rétegben. 40 perc után érintésszáraz, de a teljes száradása 12-24 óra. Átlátszó felületet képez, ezért ha visszacsiszoljuk az erre ráfestett krétafestéket, akkor előtűnik az eredeti felület színe. Az HH Záróalapozó használata és száradása után csiszolás nélkül felvihető a HH Vintage Krétafesték a felületre. Alkalmazható fa, fém, üveg, cserép, kerámia, porcelán, műanyag felületeken. 1 liter kb. 10 nm-re elegendő. Magyar termék.
1.450 Ft4.390 Ft Tovább