HH Záró-alapozó

1.690 Ft4.390 Ft

Tanninosodásra, foltosodásra, átvérzésre hajlamos felületeket festés előtt a HH Záró-alapozóval alapozni szükséges, amely egy átlátszó záró réteget képez és így elkerülhetőek a tannin illetve egyéb korábbi színezők átoldódása.

Kapható 110 ml-es és 500 ml-es kiszerelésben.

A 110 ml-es kiszerelés kb. 1,1 nm, az 500 ml-es kiszerelés kb. 5 nm felület alapozására elegendő.

Magyar termék.

További információ és felhasználási útmutatóban a termékképek alatt, a termékleírásban található.

Törlés
Cikkszám: N/A Kategória:

Leírás

Tanninosodásra, foltosodásra, átvérzésre hajlamos felületek festése előtt ajánlott használni.

A régebbi bútoroknál mint pl. az ún. Bonanza vagy Koloniál bútorok nagyon gyakori az átfoltosodás, vagyis amikor a fabútor csersav tartalma átüt a lefestett felületen és foltossá teszi azt. Ezt hívjuk tanninnak is, és amikor átüt a felületen, beszélhetünk az “átvérzésről”.

Sajnos, nem lehet tudni előre, hogy pontosan mely bútorok esetében bukkannak fel ezek a rejtélyes foltok. Miután elkezdjük krétafestékkel festeni a felületet, teljesen váratlanul feltűnhetnek, és hiába kenünk rájuk akárhány réteg festéket, újból és újból előjönnek.
Az ilyen felületeket festés előtt a HH Záró-alapozóval alapozni szükséges, amely egy átlátszó záró réteget képez és így elkerülhetőek a tannin illetve egyéb korábbi színezők átoldódása.

Ha akkor tapasztaljuk az átvérzést a felületen, miután már egy réteg HH krétafestékkel lefestettük, akkor sincs gond, a festékréteg teljes száradása után is használhatjuk a HH Záró-alapozót. Miután a felvitt HH Záró-alapozó teljesen megszáradt, folytathatjuk a festést.

A HH Záró-alapozó egy vízbázisú, illatos anyag, amelyet szintén ecsettel vagy hengerrel vihetünk fel a felületre. Átlátszóra szárad, ezért ha visszacsiszoljuk az erre ráfestett krétafestéket, akkor előtűnik az eredeti felület színe.

Felvitele előtt alaposan fel kell keverni, a felületet nem szükséges csiszolni, csupán portalanítani és zsírtalanítani.
Az HH Záróalapozó használata és száradása után csiszolás nélkül felvihető a HH Vintage Krétafesték a felületre.

Ezt az alapozót ajánlatos azoknál a bútoroknál is alkalmazni, amelyek korábban pácolva, lazúrozva vagy egyéb módon színezve voltak, így biztonsággal elkerülhetjük az átvérzéseket, a korábbi anyagok átoldódását.

A HH Záró-alapozó amellett, hogy biztos megoldást nyújt az átvérzések megakadályozására, olyan alapot is biztosít, amely növeli a HH krétafesték tapadását a felületre.

A HH Záró-alapozó 40 perc után érintésszáraz, de a teljes száradása 12-24 óra.

Alkalmazható fa, fém, üveg, cserép, kerámia, porcelán, műanyag felületeken.

További információk

Kiszerelés

, ,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„HH Záró-alapozó” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..